bip.gov.pl
A A A K
SmodBIP
To jest wersja archiwalna z dnia 29.09.2022, zobacz aktualną wersję tej strony.
Zmiany wprowadzono z powodu: aktualizacja

Aktualności

KOMUNIKAT POWIATOWEGO LEKARZA WETERYNARII W SŁUPCY

W związku ze wzrastającym zagrożeniem koronawirusem (SARS-CoV-2) w trosce o Państwa bezpieczeństwo jak również pracowników, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Słupcy prosi klientów Inspektoratu o ograniczenie do minimum spraw załatwianych osobiście w Inspektoracie w okresie od 16 marca 2020 r. do odwołania.
Każdą wizytę w Inspektoracie prosimy wcześniej ustalać telefonicznie lub e-mailem
Tel: 63 275 19 83
Fax: 63 275 18 93
e-mail: piwslupca@wiw.poznan.pl

UWAGA!
Osoby chore wykazujące oznaki przeziębienia lub grypy nie będą obsługiwane.

1. Zasady przeprowadzania kontroli przez organy Inspekcji Weterynaryjnej

2. Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierzat gospodarskich kopytnych poza rzeźnią

3. UBÓJ ZWIERZĄT – SZKOLENIE TEORETYCZNE

4. Antybiotyki w hodowli zwierząt gospodarskich

5. Wysokości kar pieniężnych za naruszenia przepisów o produktach pochodzenia zwierzęcego

6. Nowe obowiązki dla podmiotów prowadzących działaność w zakresie organizowania targów, wystaw, pokazów i konkursów

7. Rolniczy Handel Detaliczny:

8.Ubój świń, owiec, kóz oraz cieląt na własny użytek.

9.Rejestr Podmiotów Paszowych.

10.Wykaz lekarzy weterynarii wystawiających świadectwa zdrowia bydło, owce, świnie, kozy

11. Wykaz lekarzy weterynarii wyznaczonych do badania zwierząt rzeźnych i mięsa na użytek własny

12. Obowiązek zgłoszenia martwego przeżuwacza

13. Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

14. Zmiany w przepisach dot. identyfikacji i rejestracji zwierząt.

15. Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii - ASF znakowanie produktów pochodzenia zwierzęcego z mięsa pozyskanego od świń ze strefy zagrożenia

16. ARiMR - informacja - druk zgłoszeń dwupodpisowy

17. Sektor spożywczy - wytyczne HACCP


Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Słupcy
ul. Prusa 3, 62-400 Słupca, tel. 63 275-19-83, fax 63 275-18-93



Opublikował: Joanna Wojciechowska
Publikacja dnia: 29.09.2022
Podpisał: Joanna Wojciechowska
Dokument z dnia: 29.09.2022
Dokument oglądany razy: 65 760