bip.gov.pl
A A A K
SmodBIP
To jest wersja archiwalna z dnia 20.04.2023, zobacz aktualną wersję tej strony.
Zmiany wprowadzono z powodu: aktualizacja danych

Aktualności

1. Zasady przeprowadzania kontroli przez organy Inspekcji Weterynaryjnej

2. Pryszczyca- aktualna sytuacja epizootyczna

3. Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierzat gospodarskich kopytnych poza rzeźnią

4. UBÓJ ZWIERZĄT – SZKOLENIE TEORETYCZNE

5. Antybiotyki w hodowli zwierząt gospodarskich

6. Wysokości kar pieniężnych za naruszenia przepisów o produktach pochodzenia zwierzęcego

7. Nowe obowiązki dla podmiotów prowadzących działaność w zakresie organizowania targów, wystaw, pokazów i konkursów

8. Rolniczy Handel Detaliczny:

9.Ubój świń, owiec, kóz oraz cieląt na własny użytek.

10.Rejestr Podmiotów Paszowych.

11.Wykaz lekarzy weterynarii wystawiających świadectwa zdrowia bydło, owce, świnie, kozy

12. Wykaz lekarzy weterynarii wyznaczonych do badania zwierząt rzeźnych i mięsa na użytek własny

13. Obowiązek zgłoszenia martwego przeżuwacza

14. Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

15. Zmiany w przepisach dot. identyfikacji i rejestracji zwierząt.

16. Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii - ASF znakowanie produktów pochodzenia zwierzęcego z mięsa pozyskanego od świń ze strefy zagrożenia

17. ARiMR - informacja - druk zgłoszeń dwupodpisowy

18. Sektor spożywczy - wytyczne HACCP


Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Słupcy
ul. Prusa 3, 62-400 Słupca, tel. 63 275-19-83, fax 63 275-18-93



Opublikował: Joanna Wojciechowska
Publikacja dnia: 20.04.2023
Podpisał: Joanna Wojciechowska
Dokument z dnia: 20.04.2023
Dokument oglądany razy: 72 155